Godziny otwarcia
Od poniedziałku do czwartku od 12:30 do 21:00
Od piątku do soboty od 12:30 do 18:00
W niedziele od 12:30 do 16:30

Dla gości hotelowych drink bar dla gości hotelowych czynny do godziny 2:00 w nocy.

Możemy zaproponować również dania na wynos,
jak i catering okolicznosciowy z odbiorem własnym lub dostawą (darmową do 5km).

Przyjmujemy rezerwacje sal na konferencje oraz przyjęcia okolicznościowe.
Naszą ofertę znajdą Państwo poniżej.

W celu złożenia zamówienia zapraszamy do kontaktu telefonicznego: +48 61 872 63 19
W przypadku pytań związanych z ofertami świątecznymi i rezerwacją sali, również mailowo: hotel@hotelkj.pl

Menu

Przystawki

Zupy

Sałatki

Dania główne

Pasty

Proziaki

Pizza

Menu dziecięce

Desery

Napoje

Przystawki

Deska włoskich serów i wędlin dla 1 lub 2 osób — 39zł / 58zł

Tatar wołowy z polędwicy wołowej z ogórkiem, marynowaną pieczarką, cebulką i żółtkiem podany z focaccią, chipsem gryczanym oraz majonezem szczypiorkowym — 46zł

Krewetki z chorizo na białym winie z pietruszką, czosnkiem i szalotką, podawane z focaccią — 39zł

Makrela marynowana podawana z piklami, majonezem szczypiorkowym i focaccią — 36zł

Zupy

Rosół wołowo-drobiowy z makaronem, świeżą pietruszką i marchewką — 21zł

Zupa szczawiowa podawana z jajkiem (vege)22zł

Żurek z jajkiem i białą kiełbasą — 22zł

Zupa gulaszowa z wołowiny ze świeżymi warzywami, papryką i papryką wędzoną — 30zł

Sałatki

Sałatka Cezar z kurczakiem na sałacie rzymskiej z boczkiem, parmezanem i anchovies — 39zł

Sałatka Cezar z krewetkami na sałacie rzymskiej z boczkiem, parmezanem i anchovies — 45zł

Sałatka z polędwicą wieprzową na miksie sałat, z czerwoną cebulą, zielonym ogórkiem, pomidorkami koktajlowymi i cytrynowym sosem vinegrette — 42zł

Sałatka grecka na miksie sałat, z fetą, oliwkami i pomidorem, czerwoną cebulą, cytrynowym sosem vinegrette (vege)32zł

Dania główne

Kotlet schabowy smażony na smalcu moczony w mleku z cebulką, panierowany w panierce panko bread, z purée ziemniaczanym i zasmażaną kapustą — 46zł

Żeberka BBQ podawane z frytkami i chrzanowym colesławem — 55zł

Grillowany stek z antrykotu sou vide z sosem demi glace, gratin ziemniaczanym i miksem sałat — 68zł

Smażony łosoś z chrupiącą skórką podawany na purée brokułowym i czarnej soczewicy z sosem chorizo — 57zł

De volaille sphère podawany z purée ziemniaczanym i zieloną fasolką — 42zł

Rumsztyk wołowy podawany z jajkiem sadzonym, ziemniakami faszerowanymi boczkiem i zieloną fasolką szparagową — 50zł

Pasty

Penne al funghi: makaron w kremowym grzybowym sosie z parmezanem i rukolą (vege)39zł

Strozzapreti z łososiem na maślano-winnym sosie, z pomidorkami koktajlowymi, parmezanem i rukolą — 42zł

Czarne tagliatelle z krewetkami (5 szt.), na białym winie, z chorizo, szalotką i pietruszką — 43zł

Tagliatelle z cukinią, suszonymi pomidorami i kaparami w sosie na bazie oliwy i wina (vege)39zł

Proziaki

Proziak z szarpaną wieprzowiną, piklami, pomidorami, mixem sałat, czerwoną cebulą i delikatnym sosem barbeque — 34zł

Proziak z wołowiną, serem, piklami, pomidorami, mixem sałat, czerwoną cebulą i delikatnym sosem barbeque — 35zł

Proziak z serem halloumi, pomidorami, mixem sałat, ananasem i delikatnym sosem barbeque (vege)33zł

W zestawie z frytkami lub opiekantmi ziemniaczkami +10zł

Pizza

Pizza (30 cm) z oryginalnej włoskiej mąki, z tradycyjnym sosem neapolitańskim ze świeżych pomidorów i ziół, prosto z pieca

Margaritta (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte*) — 24zł

Margaritta di bufalla (sos z włoskich pomidorów, biała mozzarella di bufalla, świeża bazylia) — 28zł

Fungi (sos z włoskich pomidorów, mozzarella di buffalla, pieczarki) — 29zł

Prosciutto (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, szynka włoska gotowana cotto) — 31zł

Prosciutto e’fungi (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, szynka włoska gotowana cotto, pieczarki) — 33zł

Salami napoli (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, salami włoskie napoli) — 34zł

Spianata (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, salami włoskie spianata, czerwona cebula) — 34zł (ostra)

Pepperoni (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, salami włoskie spinata, papryczki jalapeno) — 35ł (ostra)

Tonno (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, tuńczyk, czerwona cebula, rukola) — 34zł)

Quattro formaggi (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, gorgonzola, mozzarella di bufalla, parmezan) — 37zł

Verdura (sos z wloskich pomidorów, mozzarella fior di latte, cukinia, papryka, pieczarki, czerwona cebula, rukola, prażone nasiona, pesto bazyliowe) — 37zł

Parma (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, szynka parmeńska, rukola, pomidorki koktajlowe, parmezan) — 38zł

Quatro carni (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, szynka włoska cotto, salami napoli, boczek wędzony, kabanos) — 42zł

Pollo (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, grillowany kurczak, pomidorki koktajlowe, rukola, parmezan) — 36zł

Pizza dla dzieci – 14 cm (sos z włoskich pomidorów, ser mozzarella) — 16zł

Focaccia (oliwa z oliwek z czosnkiem i ziołami) — 16zł

Sosy: czosnkowy, ketchup, pomidorowy — 4zł
*mozzarella fior di latte — ser bez laktozy

Menu dziecięce

Pizza dla dzieci (14 cm) – sos z włoskich pomidorów, ser mozzarella — 16zł

Nuggetsy z kurczaka z frytkami i ketchupem — 24zł

Klopsiki drobiowe w sosie pomidorowo-śmietanowym podawane z makaronem — 26zł

Desery

Włoskie tiramisu z kremowym mascarpone i amaretto, podawane z sosem truskawkowym — 29zł

Beza Pavlova: słodka krucha beza połączona z mascarpone i świeżymi owocami — 29zł

Gorąca szarlotka podawana z gałaką lodów i bitą śmietaną — 27zł

Deser lodowy z trzema gałkami lodów, owocami, bitą śmietaną i polewą czekoladową — 25zł

Napoje

Wody

Woda niegazowana Cisowianka, woda gazowana Cisowianka Perlage (0,3l)

Soki

Pomarańczowy, jabłkowy, czarna porzeczka (0,2l, 1l)

Sok wyciskany ze świeżych pomarańczy lub grapefruitów (0,2l)

Napoje gazowane

Pepsi, Pepsi Max, 7Up, Schweppes Tonic (0,2l, 0,85l)

On Lemon (0,33l): Limonka, Rabarbar, Gruszka, Agrest, Ice-bata, Yerbata, Matchbata

Menu w wersji PDF / Menu in PDF version with English translation

 

Facebook