Godziny otwarcia
Od poniedziałku do czwartku od 12:30 do 21:00
Od piątku do niedzieli od 12:30 do 16:30

Dla gości hotelowych drink bar dla gości hotelowych czynny do godziny 2:00 w nocy.

Możemy zaproponować również dania na wynos,
jak i catering okolicznosciowy z odbiorem własnym lub dostawą (darmową do 5km).

Przyjmujemy rezerwacje sal na konferencje oraz przyjęcia okolicznościowe.
Naszą ofertę znajdą Państwo poniżej.

W celu złożenia zamówienia zapraszamy do kontaktu telefonicznego: +48 61 872 63 19
W przypadku pytań związanych z ofertami świątecznymi i rezerwacją sali, również mailowo: hotel@hotelkj.pl

Menu

Przystawki

Zupy

Sałatki

Dania główne

Makarony i pierogi

Proziaki

Pizza

Menu dziecięce

Desery

Napoje

Przystawki

Deska włoskich serów i wędlin48zł

Tatar wołowy z polędwicy wołowej z ogórkiem, marynowaną pieczarką, cebulką i żółtkiem podawany z pieczywem, chipsem ryżowym oraz majonezem szczypiorkowym — 46zł

Krewetki z chorizo na białym winie z pietruszką, czosnkiem i szalotką, podawane z pieczywem — 39zł

Zupy

Krem z dyni (vege) z salsą jabłkową — 18zł

Zupa gulaszowa z wołowiny, ze świeżymi warzywami i wędzoną papryką — 35zł

Rosół wołowo-drobiowy z makaronem, świeżą pietruszką i marchewką — 21zł

Żurek z jajkiem i białą kiełbasą — 22zł

Sałatki

Sałatka Cezar z kurczakiem na sałacie rzymskiej z boczkiem, parmezanem i anchovies — 39zł

Sałatka Cezar z krewetkami na sałacie rzymskiej z boczkiem, parmezanem i anchovies — 45zł

Sałatka z wątróbką na miksie sałat, z suszonymi pomidorami, czerwoną cebulą i orzechami włoskimi — 37zł

Sałatka z pieczoną kaczką na miksie sałat, z malinowym vinegrette, grejpfrutem, sezamem i pomidorkami cherry — 42zł

Dania główne

Kotlet schabowy smażony na smalcu moczony w mleku z cebulką, panierowany w panierce panko bread, z gotowanymi ziemniakami i zasmażaną kapustą — 44zł

Żeberka BBQ podawane z frytkami i chrzanowym colesławem — 55zł

Grillowany stek z polędwicy wołowej z sosem demi glace, frytkami stekowymi i miksem sałat — 82zł

Pierś kaczki podawana z sosem pieczeniowym z nutą wiśni, pyzami i gotowaną modrą kapustą — 67zł

Pierś kurczaka sous-vide w sosie własnym, z puree ziemniaczanym, marchewką paryską i kalafiorem romanesco — 44zł

De volaille sphère podawany z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową — 44zł

Smażony łosoś z chrupiącą skórką podawany na purée brokułowym i czarnej soczewicy z sosem chorizo — 57zł

Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulką podawana z puree ziemniaczanym i ogórkiem kiszonym — 39zł

Makarony

Strozzapreti z łososiem na maślano-winnym sosie, z pomidorkami koktajlowymi, parmezanem i rukolą — 42zł

Czarne tagliatelle z krewetkami (5 szt.), na białym winie, z chorizo, szalotką i pietruszką — 43zł

Pierogi

Pierogi z mięsem wołowym z sosem demi-glace i szczypiorkiem, 8 szt. — 45zł

Pierogi ruskie, 8szt. — 38zł

Proziaki

Proziak z szarpaną wieprzowiną, piklami, pomidorami, mixem sałat, czerwoną cebulą i delikatnym sosem barbeque — 34zł

Proziak z wołowiną, serem, piklami, pomidorami, mixem sałat, czerwoną cebulą i delikatnym sosem barbeque — 35zł

Proziak z serem halloumi, pomidorami, mixem sałat, ananasem i delikatnym sosem barbeque (vege)33zł

W zestawie z frytkami lub opiekantmi ziemniaczkami +10zł

Pizza

Pizza (30 cm) z oryginalnej włoskiej mąki, z tradycyjnym sosem neapolitańskim ze świeżych pomidorów i ziół, prosto z pieca

Margherita   (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte*) — 26zł

Margherita  di bufalla (sos z włoskich pomidorów, biała mozzarella di bufalla, świeża bazylia) — 30zł

Fungi (sos z włoskich pomidorów, mozzarella di buffalla, pieczarki) — 30zł

Prosciutto (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, szynka włoska gotowana cotto) — 32zł

Prosciutto e funghi (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, szynka włoska gotowana cotto, pieczarki) — 34zł

Salami napoli (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, salami włoskie napoli) — 35zł

Pepperoni (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, salami włoskie spinata, papryczki jalapeno; ostra) — 36ł (ostra)

Anatra (sos śmietankowy, mozzarella fior di latte, pieczona kaczka, buraki, rukola) — 38zł

Maiale (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, szarpana wieprzowina, czerwona cebula, ogórek kiszony) — 38zł

Verdura (sos z wloskich pomidorów, mozzarella fior di latte, cukinia, papryka, pieczarki, czerwona cebula, rukola, prażone nasiona, pesto bazyliowe) — 38zł

Nduja – (sos z wloskich pomidorów, mozzarella fior di latte, pikantna włoska wędlina ’Nduja, salami spianata, mozzarella di bufalla; ostra) — 40zł)

Parma (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, szynka parmeńska, rukola, pomidorki koktajlowe, parmezan) — 43zł

Quatro carni (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, szynka włoska cotto, salami napoli, boczek, szarpana wieprzowina) — 42zł

Pollo e zucchine (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, cukinia, filet z kurczaka, suszone pomidory) — 37zł

Pizza dla dzieci – 14 cm (sos z włoskich pomidorów, ser mozzarella) — 16zł

Sosy: czosnkowy, ketchup, pomidorowy — 4zł
*mozzarella fior di latte — ser bez laktozy

Menu dziecięce

Pizza dla dzieci (14 cm) – sos z włoskich pomidorów, ser mozzarella — 16zł

Nuggetsy z kurczaka z frytkami i ketchupem — 24zł

Klopsiki drobiowe w sosie pomidorowo-śmietanowym podawane z makaronem — 26zł

Desery

Ciasto dnia 16zł

Włoskie tiramisu z kremowym mascarpone i amaretto, podawane z sosem truskawkowym — 29zł

Strudel z jabłkiem i żurawiną oblany polewą czekoladową, podawany z gałką lodów — 29zł

Lody truskawkowe podawane na chrupiącej kruszonce z granitą cytrynową i bitą śmietaną — 27zł

Deser lodowy z trzema gałkami lodów, owocami, bitą śmietaną i polewą czekoladową — 25zł

Napoje

Wody

Woda niegazowana Cisowianka, woda gazowana Cisowianka Perlage (0,3l)

Soki

Pomarańczowy, jabłkowy, czarna porzeczka (0,2l, 1l)

Sok wyciskany ze świeżych pomarańczy lub grapefruitów (0,2l)

Napoje gazowane

Pepsi, Pepsi Max, 7Up, Schweppes Tonic (0,2l, 0,85l)

On Lemon (0,33l): Limonka, Rabarbar, Gruszka, Agrest, Ice-bata, Yerbata, Matchbata

Menu w wersji PDF / Menu in PDF version with English translation

 

Facebook