Godziny otwarcia
Od poniedziałku do czwartku od 12:30 do 21:00
Od piątku do soboty od 12:30 do 18:00
W niedziele od 12:30 do 16:30
Dla gości hotelowych drink bar dla gości hotelowych czynny do godziny 2:00 w nocy.
Możemy zaproponować również dania na wynos,
jak i catering okolicznosciowy z odbiorem własnym lub dostawą (darmową do 5km).
Przyjmujemy rezerwacje sal na konferencje oraz przyjęcia okolicznościowe.
Naszą ofertę znajdą Państwo poniżej.
W celu złożenia zamówienia zapraszamy do kontaktu telefonicznego: +48 61 872 63 19
W przypadku pytań związanych z ofertami świątecznymi i rezerwacją sali, również mailowo: hotel@hotelkj.pl
Menu
Przystawki
Zupy
Sałatki
Dania główne
Pasty
Proziaki
Pizza
Menu dziecięce
Desery
Napoje
Przystawki
Deska włoskich serów i wędlin dla 1 lub 2 osób — 39zł / 58zł
Mule z krewetkami z białym winem i pietruszką — 38zł
Tatar wołowy z polędwicy wołowej z ogórkiem konserwowym i marynowaną pieczarką, cebulką oraz kurzym żółtkiem podany ze świeżymi kiełkami i chipsami z pietruszki — 42zł
Zupy
Rosół wołowo-drobiowy z makaronem, świeżą pietruszką i marchewką — 21zł
Żurek z jajkiem i białą kiełbasą — 22zł
Zupa gulaszowa z wołowiny ze świeżymi warzywami, papryką i papryką wędzoną — 29zł
Sałatki
Mix sałat z szynką parmeńską, serem gorgonzola, włoskimi orzechami, oliwkami i dresingiem winegret — 37zł
Mix sałat z grillowanymi krewetkami, suszonymi pomidorami, czerwoną cebulą i sosem winno-maślanym oraz kaparami — 38zł
Mix sałat z grillowanym halloumi, pomidorkami koktajlowymi, świeżym ogórkiem, czarną soczewicą i prażonymi nasionami (vege) — 33zł
Dania główne
Kotlet schabowy smażony na smalcu moczony w mleku z cebulką i majerankiem, panierowany w panierce panko bread, z purée ziemniaczanym i zasmażaną kapustą — 38zł
Żeberka BBQ podawane z frytkami i colesławem — 55zł
Grillowany stek z antrykotu sou vide podany z cebulką balsamiczną, babką ziemniaczaną i mixem sałat z dresingiem winegret — 62zł
Udko z gęsi konfitowane w gęsim tłuszczu podane z kapustą modrą z porzeczką i rodzynkami oraz kluskami śląskimi z sosem demi glas — 56zł
De volaille sphère podawany z purée ziemniaczanym i gotowanymi brokułami — 42zł
Filet z sandacza smażony na maśle na gnocchi z sosem gorgonzola, świeżym szpinakiem i pomidorkami — 53zł
Pasty
Makaron tagliatelle z polędwicą wołową z szalotką, bulionem wołowym i pomidorkami koktajlowymi, posypany parmezanem — 44zł
Makaron spaghetti arrabiata z pieczonymi papryczkami chilli, czosnkiem, białym winem i natką pietruszki (vege) — 32zł
Makaron Strozzapreti all’Uovo z pesto bazyliowym, chilli, miodem oraz mozzarellą di Buffalo (vege) — 34zł
Lasagne z farszem wieprzowo-wołowym, ziołami i pomidorami pelati oraz serem fiordi latte podana z sosem pomidorowo-śmietanowym i rukolą — 43zł
Proziaki
Proziak z szarpaną wieprzowiną, piklami, pomidorami, mixem sałat, czerwoną cebulą i delikatnym sosem barbeque — 33zł
Proziak z wołowiną, serem, piklami, pomidorami, mixem sałat, czerwoną cebulą i delikatnym sosem barbeque — 35zł
Proziak z serem halloumi, pomidorami, mixem sałat, ananasem i delikatnym sosem barbeque (vege) — 33zł
Pizza
Margaritta (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte*) — 24zł
Margaritta di bufalla (sos z włoskich pomidorów, biała mozzarella di bufalla, świeża bazylia) — 28zł
Fungi (sos z włoskich pomidorów, mozzarella di buffalla, pieczarki) — 29zł
Prosciutto (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, szynka włoska gotowana cotto) — 31zł
Prosciutto e’fungi (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, szynka włoska gotowana cotto, pieczarki) — 33zł
Salami napoli (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, salami włoskie napoli) — 34zł
Spianata (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, salami włoskie spianata, czerwona cebula) — 34zł (ostra)
Pepperoni (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, salami włoskie spinata, papryczki jalapeno) — 35ł (ostra)
Tonno (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, tuńczyk, czerwona cebula, rukola) — 34zł)
Quattro formaggi (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, gorgonzola, mozzarella di bufalla, parmezan) — 37zł
Verdura (sos z wloskich pomidorów, mozzarella fior di latte, cukinia, papryka, pieczarki, czerwona cebula, rukola, prażone nasiona, pesto bazyliowe) — 37zł
Parma (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, szynka parmeńska, rukola, pomidorki koktajlowe, parmezan) — 38zł
Quatro carni (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, szynka włoska cotto, salami napoli, boczek wędzony, kabanos) — 42zł
Pollo (sos z włoskich pomidorów, mozzarella fior di latte, grillowany kurczak, pomidorki koktajlowe, rukola, parmezan) — 36zł
Pizza dla dzieci – 14 cm (sos z włoskich pomidorów, ser mozzarella) — 16zł
Focaccia (oliwa z oliwek z czosnkiem i ziołami) — 16zł
Menu dziecięce
Pizza dla dzieci (14 cm) – sos z włoskich pomidorów, ser mozzarella — 16zł
Nuggetsy z kurczaka z frytkami i ketchupem — 24zł
Klopsiki drobiowe w sosie pomidorowo-śmietanowym podawane z makaronem — 26zł
Desery
Włoskie tiramisu z kremowym mascarpone i amaretto, podane z sosem truskawkowym — 28zł
Gorąca szarlotka podawana z gałaką lodów i bitą śmietaną — 27zł
Deser lodowy z trzema gałkami lodów, owocami, bitą śmietaną i polewą czekoladową — 25zł
Napoje
Wody
Woda niegazowana Cisowianka, woda gazowana Cisowianka Perlage (0,3l)
Soki
Pomarańczowy, jabłkowy, czarna porzeczka (0,2l, 1l)
Sok wyciskany ze świeżych pomarańczy lub grapefruitów (0,2l)
Napoje gazowane
Pepsi, Pepsi Max, 7Up, Schweppes Tonic (0,2l, 0,85l)
On Lemon (0,33l): Limonka, Rabarbar, Gruszka, Agrest, Ice-bata, Yerbata, Matchbata
Menu w wersji PDF / Menu in PDF version with English translation